Wat eten we in de lente? Lente Corstini’s!

Copyright Corstini’s

Wat eten we in de lente???

De wereld ontwaakt en wordt weer groen, de bomen lopen uit, de eerste lammetjes lopen in de wei, dieren komen uit hun winterslaap, Pasen staat voor de deur met kleuren als frisgroen en knalgeel.

We voelen de behoefte om iets lichter te eten dan de zware stamppotten en stoofschotels van de winter. Angelique Schmeinck vertelt in Smaakvrienden (2017): “Door bewuster te letten op de seizoenen bewijs je je portemonnee, je gezondheid, de teler en het milieu een dienst. Producten zijn in hun eigen seizoen op hun best.” Alles wat het seizoen biedt is vers en voordelig. De lente is een vruchtbaar seizoen, het seizoen van onder andere de vroege paprika, radijs, witlof, spinazie en blauwe bes.

Het woord lente komt van het lengen der dagen, dus het langer worden van de dagen. Het is langer licht en de eerste zonnestralen komen op ons gezicht. Dit zorgt voor de aanmaak van dopamine en serotonine. Deze stofjes geven je een opgewekt gevoel. Daarom zijn we gelukkig in de lente.

Maar wat eten we dan in de lente? Tijd voor wat lente Corstini’s. Wij wilden iets neer zetten met mooie lenteproducten en een goede smaak combinatie. Het resultaat
Corstini met spinaziespread en een Corstini met radijs en blauwe bes.

wat eten we in de lente?
Copyright Corstini’s

Door gebruik van spinazie en een sjalotje in combinatie met zure room zorg je voor een friszure spread met een licht pittige ondertoon. Door de toevoeging van wat rijpere smaken in de vorm van geitenkaas met honing en de parmaham kom je tot een mooie balans. De ham kan ook worden weggelaten voor een vegetarische versie
Hetzelfde vindt je ook in de radijs. Het frisse van de blauwe bes en het pittige van de radijs doet je denken aan de nog frisse ochtenden in het vroege voorjaar. De cottage cheese met honing geven je de smaak van de eerste warme zonnestralen.
Final touch of Spring: kiemgroenten als symbool voor de ontkiemende wereld.

Uiteraard laten wij ons als beginnende cateraar zeker nog inspireren door anderen en proberen wij hier onze eigen twist aan te geven. Als jullie geïnspireerd zijn geraakt en ze graag zelf willen ervaren, verwijzen wij graag naar de volgende links.

https://www.leukerecepten.nl/recepten/bruschetta-met-spinaziespread/

https://www.jumbo.com/crostini-huttenkase,-radijs-en-vruchten/503014/