Je gaat een leuk dagje uit met het gezin maar je vergeet op de dag zelf eten en drinken mee te nemen. Op zich geen probleem want op een dagje uit kun je natuurlijk altijd eten en drinken kopen. Het nadeel hiervan is echter dat het altijd een godsvermogen kost en dat de verpakkingen bijna altijd van eenmalig plastic is gemaakt, zoals het patatbakje of het colaflesje. Volgende keer dan toch maar van te voren wat eten en drinken maken om mee te nemen.
Maar ja, wat moet je dan meenemen? Je wilt iets mee nemen dat lekkerder is dan het ordinaire broodje kaas. Je bent tenslotte toch een dagje uit. Uren in de keuken staan zie je echter ook niet zitten. Je bent dus op zoek naar lekkere en makkelijk te bereiden hapjes voor een dagje uit. Wij komen dan zelf toch altijd uit bij heerlijke wraps. Het mooie van wraps is dat je, net zoals met de gevarieerde Corstini’s, eindeloos kunt variëren. Ze snel en makkelijk te bereiden zijn, het niet duur hoeft te zijn en ze weinig ruimte innemen. Ideaal hapje dus om mee te nemen.
Een vaak gezien recept is de wrap met goede kruidenroomkaas met gerookte zalm of met rauwe ham. Tonijn met zoete maiskorrels en verse rode ui is ook altijd snel bereid en lekker. Persoonlijk ben ik ook fan van de pulled chicken die ook heel makkelijk voor te bereiden is.

Dit zijn pas enkele voorbeelden van lekkere wraps met de recepten onder aan deze blog. Zoals al eerdere genoemd is het mooie van wraps dat je van alles kunt toevoegen om het naar je eigen smaak te maken. Ben je fan van een beetje pit voeg dan een rood pepertje toe, hou je meer van wat zoetere tonen voeg dan wat maiskorrels toe en varieer vooral met wat lekkere kruiden en verschillende sla en groente soorten. Denk aan de ingrediënten die je lekker vindt en gooi dit op een wrap en kijk wat hier uitkomt. Wij volgen hier eigenlijk hetzelfde concept als bij Corstini’s. Welke ingrediënten zijn lekker en wat voor smaken missen we hierbij? Is het bij elkaar lekker dan weer verder combineren, zo niet wat anders proberen. Zo kom je uiteindelijk altijd wel op iets wat lekker is.
Zo kun je elk dagje uit weer nieuwe lekkere en makkelijke te bereiden hapjes uitproberen en kom je vanzelf op je eigen persoonlijke smaakcombinaties op een wrap waar je vervolgens op een feestje ook de blits mee kunt maken.
De recepten van de wraps die wij vaak gebruiken zijn als volgt.
Volkoren wraps (vult sneller en heb je dus minder van nodig)
Gerookte zalmfilet
Smeerbare kruidenroomkaas
Rode ui in halve ringen snijden
Rucola en een beetje dille
Volkoren wraps
Ambachtelijke ham (of elke andere ham die je lekker vindt)
Smeerbare kruidenroomkaas
Rode ui in halve ringen
Rucola
Volkoren wraps
4 kipdijfilets
Rode ui in halve ringen gesneden
Komijnpoeder
Gemberpoeder
Zout
Peper
Barbecuesaus (welke je lekker vindt)
Smeer voor de zalm en ham wraps de wraps in met de roomkaas en beleg de wraps met de ui en de rucola. Beleg wat wraps met wat plakken zalm en dille. Beleg de andere wraps met de ham.
Leg voor de wraps met de pulled chicken wat bakpapier op een ovenplaat. Snij de grove stukken wit vet van de dijfilet, leg de filet op het bakpapier en bestrooi rijkelijk met de komijn en de gember, voeg zout en peper toe naar smaak en besprenkel met olie.
Doe de kipdijfilet in een op 200 graden voorverwarmde oven voor 15 minuten en laat de dijfilet afkoelen. Trek de afgekoelde kip uit elkaar met 2 vorken. Bestrijk de wraps met de barbecuesaus en beleg met de kip. Bestrooi met de rode ui en rol op.
Rol de wraps op, snij ze doormidden en rol de beide helften op in een stukje zilverfolie waarbij je beide helften naar elkaar toe rolt zodat je mooi 1 pakketje krijgt waar je prima een paar van in een lunchbox veilig kunt opbergen zodat ze niet verkreukelt uit de tas komen.
Geniet van jullie dagje uit en eet smakelijk!
Benieuwd naar wat andere recepten voor wraps, ga dan naar lekker en simpel.