Corstini’s in Rome

In onze allereerste blog hadden we het er al over: bruschette en crostini’s. Heerlijk geroosterd brood met mooie toppings. Italië is dan “the place to be”. Dus in de meivakantie was Corstini’s in Rome.  Een prachtige stad om verliefd op te worden. De stad ademt geschiedenis en bulkt van de mogelijkheden om
te genieten van de Italiaanse keuken. Mits je niet de gebaande paden bewandelt.

Liefst 4 keer stonden er bruschette en/of crostini’s op onze lunch- of dinertafel…

Trattorio tempio de Bacco

Een klein restaurantje ergens tussen de Spaanse trappen en park Borghese met een zeer vriendelijke ober, die heel leuk met kinderen om ging. We kregen vier bruschette, waarvan 1 met ingelegde asperge, 1 met spinazie en mozzarella en 2 met tomaat. Mooi dik gesneden boerenbrood en precies zo ver geroosterd dat de buitenkant heerlijk knapperig was, maar de kern nog goed smeuïg. De tomaat was echt heerlijk, fris maar wel hartig met in ieder geval mooie basilicum smaken. De asperge was lekker fris. De spinazie en mozzarella vonden wij wat minder smaakvol. Met het oog op het hoofd gerecht (zeevruchten risotto en een Saltimbocca) kozen we als begeleidende wijn een typische Italiaanse witte wijn: Grechetto, lekker fris, hoog in de zuren en een amandeltje in de neus. Voor de Saltimbocca koos Cor voor een volle Montepulciano. Altijd lekker.

Antico Caffe Santamaria

Bij dit restaurant bleek weer eens dat een mooie locatie (uitzicht op de Santa Maria Maggiore), mooi gedekte tafels en goed verzorgd personeel geen garantie is voor goed eten. Bruschette tomaat in Antico Cafe SantaMaria, RomeBruschetta tomaat besteld, maar die kon niet op tegen die van de middag. Veel te zout. De wijn was wel lekker: Verdeco uit Puglia. Hoog in de zuren, bittertje in de afdronk, een goede Italiaanse lente-wijn. Na afloop toch eens Trip Advisor geraadpleegt…. dat hadden we eerder moeten doen: Het gemiddelde van velen klopt aardig met de werkelijkheid.

Rotonda      

Bruschette tomaat in restaurant Rotonda bij het PantheonEen van de vele restaurantjes tussen de Trevi-fontein en het Pantheon. Je hebt trek dus je moet wat. Duidelijk gericht op snelle bediening, aangezien de bruschette en lasagne tegelijk werden geserveerd. Maar de smaak was goed ook al was het weer aan de zoute kant. Onze hoop nu gevestigd op het avondmaal voor een mooie afsluiting.

Tempio di Mecenate

ETagliata met Grana kaas en Balsamico dressing in Tempio de Mecenate, Romen de hoop is bewaarheid geworden. Een goede score op Trip Advisor en dichtbij het hotel. Mooi terras en gezellig druk. Crostini met mozzarella , tomaat en een ansjovisdressing in Tempio de Mecenate, RomeBruschette Miste en Crostini mozzarella, tomaat en ansjovisdressing op tafel met een fles Falanghina Benevente. De wijn, zoals altijd met de Falanghina, is lekker kruidig met een mooi zuurtje. De bruschette waren heerlijk, zelfs die met de zwarte olijventapenade (ik ben niet zo’n fan van olijven). De crostini’s waren goede smaakbommetjes zoals wij ze het liefst hebben. We durven hier met gerust hart de Tagliata met Grana kaas en balsamicodressing te bestellen. Dit gerecht vormt een mooie inspiratie voor de Tagliata die wij bij Corstini’s serveren want het was te lekker en ook heel mooi geserveerd.

Conclusie: Rome blijft onze favoriete stad en meer dan genoeg om nog eens terug te komen. Mijn persoonlijke top drie: Colosseum, Trevi Fontein en St. Maria di Maggiore. Maar vooral het ontdekken van restaurantjes en dan soms de mist in gaan en soms verrast te worden blijft het leukste van allemaal.

 


het pantheon in Rome op een zonnige dag